poppendokter
poppen- en berenatelier
welkom
poppen patronen beren atelier webshop contact agenda poppendokter routeplanner  geschiedenis links
poppen algemeen_pagina.html
POPPEN - ALGEMEEN

                                                                                                                      
                                                                                                                                                        
PORSELEINEN POPPEN
De winkel van Poppen- en berenatelier Vlijtig Liesje heeft een grote keuze in porseleinen poppen. Van klein tot groot, van 10 cm tot wel 70 cm. Er is keus uit meer dan honderd modellen! Stuk voor stuk door poppenmaakster Liesbeth van Marion met de hand gemaakt. Hoe dit in zijn werk gaat, kunt u lezen onder atelier. De poppen zijn subliem beschilderd. Vrijwel alle kleding van de poppen maakt Liesbeth zelf.

SPEELPOPPEN "Paola Reina" en "Käte Kruse"
Voor kinderen en verzamelaars: vinyl speelpopjes van "Paola Reina". Sterke popjes met erg mooie kleding. En alleszins betaalbaar!
Ideaal voor kinderen om mee in bad te spelen zijn onze speelpopjes van Käte Kruse. Enkele popjes (Minouche) zijn ontworpen door de bekende Duitse poppenmaakster Sylvia Natterer. Bekijk ze allemaal in onze (web)winkel.

POPPENKLEDING en PATROONTJES
U kunt de porseleinen poppen naar wens aangekleed of bloot kopen. Er is een ruime keus in genaaide en gebreide jurkjes, broekjes, enz. Ook op bestelling maakt Liesbeth de kleding voor uw pop. Als u dit leuk vindt, kunt u de kleding voor uw pop ook zelf maken. Hiervoor kunt u kiezen uit veel patroontjes. U vindt in onze winkel naaipatronen, breipatronen en haakpatronen. Voor uw pop hebben wij schoentjes in diverse maten en kleuren, zowel in lak als in echt leder. Sokjes in tricot in diverse maten. Er zijn ook breipatroontjes voor sokjes en kousjes.

POPPENBENODIGDHEDEN
Pruikjes in diverse modellen en maten, ook in echt haar en in mohair. Poppenogen van glas en allerhande kunststofogen. Oogwimpers, poppenstandaards, poppenonderdelen, enz. enz.

STOFFEN, BREIWOL, FOURNITUREN
Katoenen stofjes, effen maar ook met kleine dessins -ideaal voor poppenkleertjes- zijn volop voorhanden. Ook "aan de rol." Verder heel veel kantjes, lintjes, knoopjes, elastiek, naaigaren, enz.

TRICOTPOPPEN
Alle benodigde materialen voor het zelf maken van tricotpoppen, zoals: tricotstof (naturel en vleeskleurig), poppenmaskers, handjes, enz.

© Poppenatelier Vlijtig Liesje Leiden 2010-2019 | KvK 28042786 0000 | BTW nr. NL087531197B01
>geactualiseerd: 09-8-2019<